Win4Youth – Friskvård och CSR – win win för alla

Medarbetare berättar

Skrivet av
Medarbetare berättar
Den

Mer...

Dela inlägget


win4youth
Initiativet Win4Youth startade 2010 och går ut på att koppla ihop Adeccos värderingar med välgörenhet, medverka till bättre hälsa och samtidigt ge bättre förutsättningar för mindre priviligierade barn och ungdomar runt om i världen.
Varje år är det fokus på en specifik sportaktivitet som får genomsyra resten av året. I år är det triathlon som gäller. Målet är att tillsammans runt om i världen träna ihop till 4,3 miljoner kilometer. Uppnår vi detta mål kommer Adecco att skänka pengar till utvalda välgörenhetsprojekt som alla på något sätt hjälper barn och ungdomar till en bättre framtid genom utbildning och jobb.

Hur fungerar det?

Adecco Group runt om i världen är med och bidrar till årets Win4Youth. Varje kilometer som cyklas, simmas eller springs registreras av medarbetarna och omvandlas till pengar som går till välgörenhet. I varje land utses också en ambassadör som ska delta i triathlon, olympisk distans i Gavà Spanien.
Sveriges representant är Lena Köhlin, rekryteringskonsult Badenoch & Clark och i maj var Lena på träningsläger i Gent, Belgien. Lena har med sig massor av inspiration och är mer taggad än någonsin inför Gava Triathlon i Barcelona i september! Här delar hon med sig av sina upplevelser från träningslägret.
-För några veckor sedan var jag på kick off med alla ambassadörer för Win4Youth. 73 ambassadörer från 60 olika länder. Dagarna innan var jag oerhört pirrig och tankarna växlade från ”vad har jag gett mig in på” till ”gud va spännande”. Jag var oerhört spänd över vad som skulle hända i Belgien, vad som skulle förväntas av mig, jag som inte har gjort någon triathlon någonsin, samt kommer jag att ”klara” den tuffa läkarkontrollen?
Jag är urkass på att packa så jag plockade fram den största resväskan, tog med mig extraskor och packade för sommar, höst, vinter och vår. Eftersom jag har bott i Belgien i några år, så vet jag att alla årets väderlekar kan komma under en och samma dag – oavsett tid på året! Det var tur att jag tog den största väskan jag hade, för det gällde att få med sig simdräkt, tröjor, cykelskor och hjälm i bagaget hem!
Och så fantastiskt bra det blev – helt magiskt! Massor av mysiga, trevliga, peppande, hjärtliga och helt underbara människor från hela världen – som tillsammans skulle övervinna rädslor, muskelvärk och mentalt motstånd. Vi utmanades i allt från velodromcykling, maxpulstest och minitriathlontävling med simning i öppet vatten, vi drillades i simteknik (har aldrig någonsin simmat över en man med filmkamera) och vi fick lära oss att laga punktering. Det var många inspirerande föreläsningar och oerhört underbara människor – både ambassadörer och arrangörer.

Att flytta gränser

För mig som är spinningledare, joggare och som njuter av en simtur i sjön Åsunden på somrarna var lägret en rejäl utmaning. Framför allt att tänka helhet– att kombinera ihop dessa tre grenar till en. För mig handlar det inte om att vinna, utan att vara en del av detta härliga arrangemang. På lägret fanns alla olika ”träningstyper” – ambassadörer som inte kunde simma, en ambassadör saknar en arm, ambassadörer som inte springer i sin vardag. Men alla hade samma mål – att klara av att flytta sin gräns – för att bidra till Win4Youth.
På lördagen fick vi testa på en minitriathlon, lära oss reglerna som gäller i växlingszonen – t.ex. att man inte får ta av sig mer än på överkroppen, inte knäppa upp hjälmen innan man är framme vid cykeln, allt ska stå på rätt plats. Sen ska man också orka springa när man suttit som en krokig stock på en cykel i 4 mil.
Under söndagen deltog vi även i Gents stadslopp som är 10 km. Väldigt tidigt sprang jag ifatt en ambassadör som aldrig tidigare hade sprungit 10 km och som mentalt redan hade gett upp. Vi kämpade, skrattade och grät för att övervinna demonerna hon hade och det var helt fantastiskt att se hur hennes glädje yttrade sig när hon korsade målgången. Att vi inte kom med i resultatlistan spelade mindre roll – hon hade lyckats! Och jag hade fått vara med och bidra till att hon klarade av sin första mil – det är Win4Youth för mig.

Vilket enastående initiativ Win4Youth är

Vi kan göra stor skillnad om vi kan samla våra alla våra krafter! När vi delade våra erfarenheter under helgen så var det flera länder som var väldigt engagerade i Win4Youth, de engagerar konsulter och kunder och jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål – att bidra till Win4Youth! Jag ser fram emot att genomföra min första triathlon i september! En spännande resa har börjat och jag ser verkligen fram emot att återse alla ambassadörer i Gavà
/Lena Köhlin