Vikarierande Koncernchef Beatrice reporting for duty!

Beatrice Partain

Skrivet av
Beatrice Partain
Den

Mer...

Dela inläggetKvällen den 9 mars gjorde jag ett ledarskapstest på adeccokoncernchef.se. Exakt 60 dygn, många tester och flera intervjuer senare stod jag inför en jury på ett hostel i Stockholm och väntade spänt på ett resultat. Jag heter Beatrice Partain, och jag är årets vikarierande koncernchef för Adecco Sverige.

Det är en mening som fortfarande känns lite overklig – att jag valdes av 7 399 sökande. Jag kunde inte vara mer taggad och nu är jag dessutom äntligen igång! Med start i torsdags har jag 10 dagars praktik för att lära mig så mycket som möjligt innan jag kommer tillbaka sen i augusti.

I skrivande stund har jag hunnit med tre arbetsdagar och oräkneliga nya lärdomar. Förra veckan spenderade jag två dagar med kontorschefen för kontoren i Linköping och Norrköping. Första dagen bestod, som man kanske kan förvänta sig, mycket av att få igång jobbdator, telefon och liknande – något som gick otroligt mycket smidigare än man kanske hade kunnat tro tack vare ett superkompetent IT-team! Utöver det hann vi också prata en del om vilka utmaningar Adecco Östergötland står inför och jag fick också följa med på ett kundbesök till ett helautomatiserat lager, vilket var fruktansvärt häftigt!

 

 

På fredag började vi dagen nästan löjligt tidigt för att hinna upp till Stockholm i tid till ett rekryteringsmöte. En heldag med kontorschefer från hela södra Sverige stod på agendan, där vi bland annat pratade om nya processer, aktuella utmaningar för de olika kontoren och mycket annat spännande! Jag uppskattar verkligen att jag redan från början får vara med överallt, dels för att jag är så nyfiken men också för att jag verkligen vill lära mig så mycket som möjligt innan augusti.

Och på tal om att vara med överallt – idag har jag suttit på huvudkontoret i Solna med Adecco Sveriges riktiga VD, Jacob. Jag har bland annat hunnit med en genomgång av Adeccos historia och ett par strategiska möten, där vi bland annat diskuterade IT-frågor. På det hela taget har det varit tre väldigt intensiva dagar med många nya intryck och ungefär en miljon nya saker att göra, men de har också varit otroligt lärorika och roliga! Jag ser fram mot mycket mer de kommande veckorna, och hoppas att just du vill följa med på äventyret. Jag kommer att skriva här regelbundet, men man kan också följa mina dagliga bestyr på Instagram på @beatricepartain och @adeccostudent.

Från VD till Global CEO?

Förutom mitt arbete inom Adecco Sverige kommer jag under sommaren att bedömas och jämföras med 46 andra vikarierande koncernchefer runt om i världen, där syftet i slutet av sommaren är att hitta en vikarierande Global CEO. Denna resa vore det också jättekul om ni ville följa med på – det gör man bäst här:

Twitter: BeatricePartain
Instagram: beatricepartain

Eller genom att söka efter #BeatriceC1M och #adeccobeatricep. Vi hörs!