Jobbet som vikarierande koncernchef på Adecco

Kevin Ewerlöf

Skrivet av
Kevin Ewerlöf
Den

Mer...

Dela inlägget


Som koncernchef är du ytterst ansvarig för företagets framgång. Även om beslutet inte är taget av dig så har det säkerligen passerat ditt bord på ett eller annat sätt. Men, vad gör egentligen en koncernchef?

Mina första tre veckor som koncernchef har bara sprungit iväg. Det har varit i snitt 3-5 möten per dag och alla har de handlat om helt olika saker. Arbetet som koncernchef kan faktiskt liknas vid grundskolegången på något märkligt vis. Man rusade från engelskalektionen för att ta sig till matematiklektionen. Varje lektion var helt olik nästa. Även om kontrasterna från skolbänken till koncernchefsjobbet på Adecco är tydliga så är det den tiden som bäst symboliserar hur en koncernchefs vardag ser ut. För varje möte här är helt olik det nästa.

vikarierande koncernchef Kevin Ewerlöf och innovationsprojekt

Viktiga egenskaper hos en koncernchef

För är det något jag lärt mig under min period hittills så är det att som koncernchef behöver du vara oerhört intresserad och nyfiken. Arbetet är mycket större än att förstå organisationen du arbetar i. Det krävs en förmåga och nyfikenhet att ständigt vilja veta och se mer av omvärlden så att du på så vis kan ta de bästa besluten som förhoppningsvis inte dina konkurrenter tar. Den största utmaningen som jag har haft har varit att ta emot, hantera och bedöma information. Det kommer information från alla håll hela tiden. Hur den ska hanteras beror förstås på vem informationen kommer ifrån och vad ärendet handlar om. Utmaningen ligger i att kunna hantera ett så stort flöde av information.

Förutom alla möten har jag bl.a. fått i uppgift att läsa av den svenska ekonomin inför 2018, suttit med i förhandlingar och som avslutning på min tid här hos Adecco ska jag leda ett ledningsgruppsmöte. Alla dessa möten och interaktioner med olika människor gör jobbet som koncernchef spännande, intressant och förmodligen till ett av Sveriges roligaste!