Intensiv start som vikarierande koncernchef

Kevin Ewerlöf

Skrivet av
Kevin Ewerlöf
Den

Mer...

Dela inlägget


Kevin Ewerlöf heter jag och jag står inför mitt arbetslivs största utmaning hittills! Jag ska som nybliven 23-åring ta mig an uppdraget som vikarierande koncernchef för ett av Sveriges största företag. Av 6 000 sökande studenter blev jag uttagen att under en månad leda Adecco Sverige!

kevin2

Inför min månad som vikarierande koncernchef i augusti har jag besökt Adeccokontor från Gällivare i norr till Jönköping i söder. Jag har varit runt i landet för att få en förståelse för verksamheten och dess utmaningar. Detta har resulterat i många intressanta, lärorika och roliga möten med människor som jobbar i eller med Adecco. Något som framförallt slagit mig under min resa är att det idag i vårt Sverige är arbetstagarens marknad. Sverige skriker efter arbetskraft oavsett om det är till gruvan i norr eller till gallerian i Stockholm. Utmaningen för bemanningsföretag i dagens Sverige är att finna rätt kompetens. Inte bäst kompetens. Att urskilja rätt från bäst kan i många situationer vara svårt. Speciellt på en arbetsmarknad där det idag är svårt att finna rätt kompetens men där den bästa kandidaten kanske finns till hands.

Det som jag främst tar med mig från alla möten ute i landet är den framåtanda som mött mig oavsett vilket kontor jag har besökt. Det har varit inspirerande att se denna anda delas av så många människor. Jag hoppas att jag under min korta tid på Adecco kommer kunna dela med mig av det jag observerat och implementera begreppet vinnarkultur. För mitt mål med uppdraget som åligger mig är att skapa en vinnarkultur som ska genomsyra hela organisationen. För på Adecco är vi bäst på det vi gör.

Från vikarierande koncernchef till Global CEO?

Min resa inom Adecco Sverige är förhoppningsvis bara i startgropen. Allt jag gör bedöms och jämförs med 47 andra vikarierande koncernchefer runt om i världen. En av oss 48 kommer att bli global CEO for One Month på huvudkontoret i Zürich senare i höst. Vill du följa min resa som vikarierande koncernchef och uttagningarna till global CEO? Det gör du i så fall bäst här:

Instagram: @Kevew
Twitter: @KevinEwerlof

 

Tack för mig!

/Kevin Ewerlöf