Skippa nyårslöftena! 

Aron Anderson

Skrivet av
Aron Anderson
Den

Mer...

Dela inlägget


Kilimanjaro_Aron-Anderson_2016
När jag tränar på gym i början på året brukar jag titt som tätt gå fram till receptionisten och fråga om folk har slutat träna än. Som du kanske har märkt är det alltid mycket fler människor på gymmet i början på året än lite senare. Det beror på att då är folk riktigt peppade på att hålla sina nyårslöften.

När jag åter ställer frågan till receptionisten någonstans i början på februari brukar jag få svaret att folk har blivit sämre på att komma till gymmet. Det här är klassiskt. Man sätter upp ett nyårslöfte om att träna och det ryker lagom till årets första förkylning i slutet på februari.

Jag tror att vi är många som känner igen oss i det här. Det är lätt att sätta upp nyårslöftena och sen inte riktigt lika lätt att hålla dem.

Personligen gillar jag inte nyårslöften och jag tror mig också veta varför vi ofta inte lycka hålla dem. Nyår har blivit väldigt förknippat med dessa löften och plötsligt ska nyårsafton vara en förändringens dag. Att man ska förändra sig bara för att det är nytt år är egentligen lite märkligt.

Jag tror istället på att man ska sätta upp sina mål när målet i sig verkligen känns rätt. Strunt samma om det är 1 september eller 31 januari. För att vi ska kunna nå vara mål gäller det att gå in i målet med full kraft och fokusering.

Så skippa nyårslöftet och sätt upp målet direkt när det kommer till dig istället. Det kommer göra hela processen mycket naturligare och mindre forcerad.

Kör så det ryker och lycka till med dina mål!

Aron