Ska jag kontakta rekryteraren eller bara skicka in ansökan och vänta?

Karriärcoachen

Skrivet av
Karriärcoachen
Den

Mer...

Dela inlägget


Profilbild Peder 4

Det är mycket att tänka på när man söker jobb. En fråga som ofta dyker upp är om man ska kontakta rekryteraren eller om man bara ska skicka in sina ansökningshandlingar och sedan vänta. Peder Carlsson som arbetar som Candidate Attraction Leader på Adecco ger sin syn på saken.

Ska man kontakta rekryteraren när man söker ett jobb?

”Vi som jobbar med rekrytering vill självfallet lösa våra uppdrag så lätt och smidigt som möjligt. För att göra det enkelt för oss försöker vi alltid skriva tydliga annonser där vi ger svar på de frågor som kandidater kan tänkas ha. Ibland lyckas vi inte fullt ut utan glömmer skriva om något som är viktigt för kandidaten att känna till. I dessa fall tycker jag definitivt att kandidaten ska kontakta rekryteraren. Det kan till exempel handla om frågor som rör hur mycket resor det är i tjänsten, vilka system man ska jobba i, detaljer kring kravprofilen etc.”.

Finns det andra tillfällen då man ska kontakta rekryteraren?

”Det händer ganska ofta att kandidater kontaktar oss för att fråga om de är tillräckligt kvalificerade för att söka en viss tjänst. Dessa samtal är oftast bra eftersom kandidaten på så vis visar att denne verkligen vill veta om denne har det som krävs för att lyckas på arbetet. Tyvärr är det också ganska många kandidater som hör av sig och ber rekryteraren berätta mer om tjänsten utan att ha tänkt igenom vad de är de vill veta mer om. Ett generellt råd är att kandidaten förbereder konkreta frågor som man vill ha svar på”.

Vad ska man tänka på när man tar kontakt?

”Det går bra att ta kontakt via både telefon och mail. När man hör av sig bör man tänka på att det är viktigt att göra ett bra första intryck. Samtalet eller mailet ger rekryteraren en bild av vem kandidaten är och blir en del i helhetsbedömningen. Det är också bra att inleda mailet eller samtalet med vad man heter och vilken tjänst man har sökt, i synnerhet när man söker jobb på ett bemannings- och rekryteringsföretag där man oftast har många rekryteringsprocesser som löper parallellt.”

Har du något särskilt minne från någon kandidat som kontaktat dig?

”För några år sedan blev jag kontaktad av en person som pratade svenska med ganska mycket brytning. Han ringde för att fråga om han pratade tillräcklig god svenska för att klara sig på den tjänst som han tänkte söka. Jag tyckte att han nyttjade det som många ser som en nackdel till sin fördel genom att helt enkelt kolla om hans språkkunskaper var tillräckliga. Dessutom var han väldigt trevlig och gjorde ett gott intryck och det slutade med att jag anställde honom”.

Läs också:

Måste man ”klättra” i sin karriär eller är det ok att stanna i den roll man har?

Vanliga misstag under en intervju – detta ska du inte säga/göra