Vabb, vobb & barn på jobb – så klarar du vabbruari!

Den

Mer...

Dela inlägget


vabba vobba jobba med sjuka barn hemma

Nu kommer den, årets sjukaste månad. Hur gärna du än skulle vilja går det kanske inte att vabba varje gång. Vi har kollat vad som gäller kring vobb och barn på jobb – och pratat med företagen som tänkt till.

Låt oss slå fast ett par saker först: Barnen är viktigare än jobbet och febriga kramar är mysigare än diskussioner med chefen. Det kan bara vara väldigt svårt att komma ihåg det när någon verkar ha schemalagt 50 procents vabb i ens liv utan att tala om det. Och utan att ta bort något annat.
Försäkringskassans siffror visar att det förra året togs ut 798 681 vabbdagar i februari, jämfört med augusti och september när siffran var runt 250 000. Och det är en trend som varit konstant under många år. Februari är helt enkelt årets sjukaste månad och trots att siffrorna är skyhöga kan vabb kanske inte vara lösningen varje gång.
En årlig undersökning från Unionen visar att fyra av tio privatanställda tjänstemän 2018 ofta löser problemet genom att vobba – en ökning med 10 procentenheter på tre år. Det vill säga många jobbar hemifrån och tar hand om sjuka barn samtidigt. De vanligaste anledningarna till att de väljer den lösningen är att de behöver hinna med sina arbetsuppgifter och att det inte finns någon att lämna över dem till.

Vabba eller vobba, vad är skillnaden?

– Vi har en lagstadgad rätt att få vara hemma och få ersättning för att ta hand om våra sjuka barn, arbetsgivaren kan alltså inte säga nej till det. Däremot är det ingen rättighet att få jobba hemifrån när barnet är sjukt, utan det är något som måste göras upp med arbetsgivaren – och gärna i förväg då, säger Niklas Löfgren handläggare på Försäkringskassan.
Trots det ser Försäkringskassan en tydlig trend att vobbandet ökar. Om det är bra eller dåligt är svårt att säga menar Niklas.
– Det finns de som tycker att det kan göra att det känns som ett tvång att jobba även när barnen är sjuka, medan andra tycker att det är jättebra att passa på att göra undan lite medan barnen sover eller ser på film.
Lagen är tydlig, vabbar du ska du inte jobba eftersom du då får din ersättning från Försäkringskassan. Vobbar du är det arbetsgivaren som ska betala.
– Men försäkringen är flexibel, det går att fylla i halva vabbdagar till exempel, då delar Försäkringskassan och arbetsgivaren på kostnaden, säger Niklas Löfgren.
Ett företag som ser vobbande som en bra lösning för sin personal är Microsoft Sverige.
– Vi ser en stor fördel i att kunna låta medarbetare själva avgöra hur, var och när de kan och vill arbeta. Vår erfarenhet säger att en medarbetare som, med stöttning av sin chef, får avgöra vad som fungerar bäst blir mer engagerad och produktiv. Av erfarenhet vet vi också att i varje familj finns olika förutsättningar. I vissa lägen passar det alltså att kombinera att ta hand om ett barn och arbeta och i vissa fall behöver medarbetaren enbart fokusera på sin familj, säger Helena Sjöberg, HR-ansvarig på Microsoft Sverige.
Om vobb kan vara ett alternativ när barnen precis blivit sjuka och fortfarande smittar, finns det också några som tar med barnen till jobbet den där extra feberfria dagen när dagis blir för tufft men de klättrar på väggarna hemma. På företaget Spendrups har man valt att underlätta för sina anställda att ta med barnen till jobbet genom att inrätta ett rum med tv och dataspel som barnen kan använda. Sjuka barn hör dock hemma hemma, säger Spendrups HR-chef Einar Botten.
– Vi vet att livspusslet är en utmaning och är positiva till att friska barn följer med sina föräldrar till jobbet när det behövs. Men det ska alltid avtalas mellan chef och medarbetare innan det görs, och kan enbart göras om det inte stör arbetet, säger han.

 

På Adecco Group har vi en policy kring föräldraledighet där det är uttalat att man ska kunna kombinera arbete med familjeliv och föräldraskap. När det gäller frågan kring vabb och vobb är det närmaste chefen som i dialog med medarbetaren avgör om det fungerar att vobba. Den flexibiliteten och möjligheten till frihet under ansvar är något som de flesta på företaget uppskattar och idag har möjlighet till.

”Det finns inga regler för om barn får vara på jobbet, det är en uppgörelse som du behöver göra med din chef och dina arbetskamrater. Men det finns naturligtvis arbetsplatser där det lämpar sig mindre bra att ha med barn, eller där det faktiskt kan utgöra en risk för både barn och förälder. Då får man hitta en annan lösning”

Ulf Strandberg, arbetsmiljöhandläggare på Arbetsmiljöverket

 

Kundbrev_jan_18_4_blogg

Barnets bästa – en förberedd förälder!

Minska jobbstressen!

Små barn kommer att bli sjuka, så låtsas inte som att det inte kommer att påverka dig och ditt jobb. Psykolog Marina Järvinen Katz tipsar om att det kan vara bra att göra upp en plan tillsammans med din chef för hur arbetet ska flyta även när du måste stanna hemma. Då vet du exakt vad du ska göra för att lösa situationen. Planen ska tala om:
* Vem du ringer när du ska vabba
* Vem som kan ta över dina akuta arbetsuppgifter när du är hemma. (Stäm av med den berörda så klart!)
* Hur du kan komma ikapp när du missat mycket tid.
* Det här gäller naturligtvis både dig själv och din partner.

Fred i vabb-kriget

Schemalägg vabbet i förväg. Välj en av följande två strategier:
1. Se över den kommande veckans schema tillsammans varje söndag och bestäm vem som vabbar vilka dagar OM det blir vabb.
2. Dela upp veckans dagar mellan er – och planera arbetet efter det i förväg. Om dina vabbdagar är måndag och tisdag, så lägger du mer administrativa uppgifter där och bokar in dina möten de andra arbetsdagarna. Då minimerar du det jobbiga med att behöva ringa och avboka möten när barnen blir sjuka.

Vabba när du vabbar

När du väl stuvat om i schemat – ta ledigt. Då har du faktiskt betalt för att ta hand om ditt sjuka barn, och det är inte meningen att du ska jobba med vänsterhanden. Försök se det som en paus, en chans att komma igen själv. Somnar barnet – strunta i städningen och sätt dig och läs tidningen ordentligt istället.

 

Visste du…

… att andra kan vabba för dina barn? Det enda kravet är att personen i fråga har ett jobb att vabba ifrån. Kontakta Försäkringkassan första gången, så kan ni sköta det via appen sen.