Så hittar du de dolda jobben!

Karriärcoachen

Skrivet av
Karriärcoachen
Den

Mer...

Dela inlägget


Visste du att endast 20-30% av alla lediga jobb annonseras offentligt? Det innebär att det finns en stor risk att ditt drömjobb inte går att finna hos Arbetsförmedlingen eller på andra jobbsidor. Men hur gör man för att hitta de ”dolda jobben”, de som inte annonseras?Hitta drömjobbet med tips av Mikael Löfstrand Adecco

”I och med digitaliseringen har de traditionella annonsplatserna hos Arbetsförmedlingen och i tidningar tappat mark. Idag finns lediga jobb på många andra ställen och inte minst via nätverk och kontakter” säger Mikael Löfstrand, Talent Engagement Specialist på Adecco.

 

Mikaels tips för att hitta drömjobbet

För att hitta drömjobbet bortom de offentliga annonserade jobben har Mikael en del tips:

”Följ arbetsgivare du vill jobba hos på sociala medier samt registrera dig i deras CV-databaser. (Du kan alltid börja med att registrera ditt CV här hos Adecco). Du kan även ringa eller skicka spontanansökningar till relevanta personer inom organisationerna. Då har du skapat en kontakt och har du en intressant kompetens kanske jobbet redan finns där eller skapas inom kort. Sen handlar det om att nätverka, både i och utanför sociala medier. LinkedIn är väldigt bra i detta syfte. Det gäller även att våga vara öppen med att du söker nya utmaningar och fråga arbetsgivarna om det finns eller kommer att finnas lediga tjänster framöver.”

Lycka till i jakten på drömjobbet!

 

Mikael Löfstrand
Talent Engagement Specialist