Reflektioner (Två Månader Senare, del 2)

Beatrice Partain

Skrivet av
Beatrice Partain
Den

Mer...

Dela inlägget


Hur sammanfattar jag den här sommaren på bara ett par stycken? Jag vet inte om jag kan det, men jag kan försöka. Här är de tre saker jag tar med mig från Adecco.

Trust the process. Även om jag var osäker på mig själv när jag klev in det här, har jag alltid litat på processen. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till någon annan att ”jag rekryterade dig till den här posten för att jag tror på dig, jag litar på att du levererar, och jag vet att du är rätt person för det här”, men den här gången var det min tur att lita på någon annans omdöme. Det var ett stort steg för mig. Men det har också bekräftat det jag trott hela tiden; en ledare som litar på sina medarbetare når så mycket längre, och det gör medarbetarna också. Så därför vill jag, igen, rikta ett tack till Adecco Sveriges VD Jacob Lundborg. Din tillit har varit det jag lutat mig mot när jag inte var säker på att jag kunde, och med det har jag vuxit. Jag vill också säga till alla er som söker jobb – hitta en chef som litar på att ni kan mer än ni tror. Det är bara så man växer.

Njut av resan. Olivia från Kanada sa en gång under bootcamp: ”You win or you learn”. Jag tyckte det sa så himla mycket om vad det här programmet innebär. Det är inte slutmålet som spelar roll, för vad är ens slutmålet? Nej, det jag minns är inte mina leverabler, även om jag är väldigt stolt över många av dem. Det är alla lärdomar jag tar med mig. Lärdomar, erfarenheter och relationer. Det låter så himla cliché att prata om människorna man lärt känna, men det är också sant. Det absolut viktigaste jag tar med mig från den här resan är människorna som trodde på, stöttade och utmanade mig.

Till sist – var dig själv, det är det enda som spelar någon roll. Självklart är det här en rekryteringsprocess där kompetens, erfarenheter och tidigare reflektioner spelar roll. Men när det väl kommer till kritan, när man står där 8 eller 10 personer eller hur många man nu är, då är alla redan kvalitetssäkrade. Det var en viktig insikt för mig. Jag var och är inte mer kompetent än någon av mina medfinalister i Sverige, och jag är inte mindre kompetent än någon av mina medfinalister i London. När man kommit så långt handlar det om att hitta rätt person baserat på vad nuvarande VD, ledningsgrupp och företaget i stort behöver just nu. Det är en matchningsprocess. Det enda sättet för de ansvariga att hitta rätt person är om du är ärlig, så ärlig du kan. Med allt du kan och allt du inte kan, vad dina styrkor och svagheter är och vad som gör just dig unik. För om du väljs in på något annat än det som är genuint du, så kommer du inte trivas, du kommer behöva fortsätta låtsas genom hela jobbet och du kommer inte att prestera så bra som du kan. Så var dig själv. Och om det inte är rätt den här gången, försök igen. Och igen. Och igen. För när det väl blir rätt, så blir det SÅ rätt. Det är värt det.

Med det sagt avslutar jag det här inlägget och den här bloggen. De senaste sex månaderna har varit ett av mina största äventyr hittills och har verkligen förberett mig för det som komma skall. Jag känner mig taggad, nervös, men framför allt redo att kliva ut i arbetslivet på riktigt. Tack för allt, Adecco Group. Tack för möten, lärdomar, reflektioner, möjligheter, upplevelser, människor, förändring och allt annat jag fått vara med om.

Allra sist vill jag säga ett par ord till min efterträdare, Koncernchefsvikarien 2019. Jag vet inte vem du är än, men har du tagit dig igenom processen är du på rätt plats. Du kommer att göra stordåd. Tveka inte en sekund att höra av dig om du har frågor, funderingar eller bara är lite nervös. You got this. Och om du som läser det här funderar på att söka i Koncernchefskampanjen 2019 – vad väntar du på? Jag trodde aldrig att det skulle vara jag, jag hade fel, och jag kommer aldrig sluta vara tacksam för det. Lägg undan dina tvivel och bara sök. Det här är en möjlighet som inte kommer så himla ofta. Någon måste ju vinna – varför skulle det inte vara du?

Mina varmaste hälsningar,

Beatrice


Kontakta mig mer än gärna på LinkedIn om du har frågor eller funderingar om mina erfarenheter eller Koncernchefskampanjen, eller om du har något helt annat du vill prata om!