Om Adecco blogg

adecco_blogg_bild

Välkommen till Adeccos blogg!

Denna blogg drivs av oss på Adecco i Sverige. Adecco är världens största rekryterings-och bemanningsföretag och i Sverige finns vi på ca 50 orter och inom i stort sett alla branscher.

Vi kommer att vara olika skribenter på bloggen och göra inlägg av olika karaktär. Du kommer här att kunna läsa om ämnen som rör jobb och karriär, rekrytering och trender på arbetsmarknaden och i bemanningsbranchen. Först ut som bloggare är 2014 års Koncernchefsvinnare Amanda Stehn. Hon vikarierar som Adeccos VD under augusti månad och kommer att dela med sig av sina upplevelser under den perioden. Läs mer om Amanda Stehn
Till största del kommer det att vara anställda på Adecco Sverige som bloggar, men vi kommer även att bjuda in gästbloggare från andra företag och samarbetspartners.

Kommentera gärna våra poster och kom gärna med input till oss kring vad du skulle vilja läsa om på bloggen. Detta kan du göra genom att maila marknad@adecco.se.

Regler och villkor

Kommentera innehåll
Vi uppmuntrar våra läsare att kommentera och dela inläggen på bloggen. Det är dock förbjudet att skriva något som kan uppfattas störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande, rasistiskt eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Det är heller inte tillåtet att göra reklam för/marknadsföra sig själv, varumärken o.dyl. för ekonomisk vinning.
Vi förbehåller oss rätten att utan förvarning ta bort inlägg som är opassande, bryter mot någon lag eller mot våra regler.
Vi på Adecco Sverige gör vårt bästa under arbetstid (helgfria vardagar 8:00 – 17:00) för att kontrollera att alla inlägg och kommentarer i bloggen följer reglerna. Skulle du som läsare upptäcka något som verkar inkorrekt eller strider mot våra regler uppmanar vi dig att omgående kontakta oss på marknad@adecco.se.

Allmänt om Adecco

Koncernen Adecco S.A. är världens största HR-partner med ca 5 100 kontor i ca 60 länder spridda över hela världen. Inom koncernen arbetar 31 000 personer. Det gör oss till en av världens största arbetsgivare med över 3 miljoner människor som jobbar för Adecco under ett år.

Adecco är registrerat i Schweiz och noterat på Swiss Exchange i Zürich. År 2012 uppnådde koncernen en omsättning på 20,5 miljarder Euro. Läs mer om Adecco Group.

I Sverige är Adecco ett auktoriserat bemanningsföretag med ca 50 kontor spridda över hela landet. Omsättningen år 2012 uppgick till ca 2,4 miljarder SEK.

Förutom uthyrnings- och rekryteringstjänster erbjuder Adecco lösningar inom bland annat outsourcing, omställning, ledarskapsutveckling, kompetensutveckling och karriärrådgivning.

Adecco arbetar både globalt och lokalt med CSR (Corporate Social Responsibility).
Win4Youth är ett globalt projekt inom Adecco-koncernen som vi är väldigt stolta över. Här kombinerar vi friskvård och samhällsansvar på ett unikt sätt. Läs mer om Win4Youth. 

Våra sponsringsinsatser i Sverige sträcker sig över två områden; aktiviteter eller organisationer av sociohumanitär karaktär samt idrott. Bland annat så har vi karriärcoachat svenska elitidrottare sedan 2002, och är en aktiv samarbetspartner till Plan Sverige, BRIS och Ung Cancer. Läs mer om Adeccos sponsring och samarbeten. 

2012 var Adecco det första bemanningsföretaget som tog sig in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser i undersökningen Great Place to Work. Genom att fortsätta att aktivt arbeta med generösa friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, en egenutvecklad träningsapp och deltagande i olika motionslopp har vi sedan klättrat på listan och tog år 2014 hem en tredjeplats. Läs mer om Great Place to Work och se hela listan här

gptw_2014