Kontorsturnén 2018 – en sammanfattning

Beatrice Partain

Skrivet av
Beatrice Partain
Den

Mer...

Dela inlägget


10 dagar, 9 kontor, många tåg och ännu fler möten senare sitter jag nu i Göteborg på min sista praktikdag. Nu är det snart dags för resor och semester innan jag kommer tillbaka i augusti, men innan dess tänkte jag sammanfatta några av mina tankar från dessa veckor.

Att dyka i med huvudet före är läskigt men häftigt. Jag var nog inte riktigt beredd på hur snabbt jag skulle kastas in i situationer jag inte var 100% förberedd på. Möten om IT-strategi, workshops om NPS, budgetavstämningar och mycket annat – det är stora grejer. Men vet ni? Jag kan faktiskt. Det är en himla häftig känsla att inse att jag både har kompetensen och viljan att vara med att påverka stora beslut. Att redan så här tidigt i min karriär få denna typ av förtroende är otroligt och att Adecco vågar tro på unga talanger säger verkligen något riktigt bra om företaget!

Att resa långt är verkligen inte så kul, men ganska nyttigt. Jag har fastnat i mer än ett tågkaos den senaste veckan. Det är inte superkul, men samtidigt är det en ganska bra påminnelse att man inte kan påverka allt. Det kan vara ganska fint att bara luta sig tillbaka och lyssna på ett riktigt bra soundtrack. Jag kanske inte måste vara produktiv varje sekund på dagen.

Varje kontor är unikt. Men också inte. Det kanske låter så uppenbart, men de senaste veckorna har det verkligen slagit mig hur otroligt olika de olika Adecco-kontoren är. Varje enhetschef sätter naturligtvis sin prägel på arbetet och en organisationskultur byggs av dess medarbetare. Varje kontor har egna förutsättningar och utmaningar; vissa enheter är geografiskt utspridda, andra har genomgått stora förändringar, vissa har haft samma medarbetare i många år och andra har många nyanställda. Att förstå och se dessa skillnader känns så centralt för mig, för om jag inte förstår de utmaningar de olika enheterna står inför, hur ska jag då kunna se till företagets bästa? Men trots alla dessa skillnader finns det en viktig likhet mellan alla kontor jag hälsat på. De tycker om varandra. Varje team jag har träffat har varit en tight grupp där man jobbar tillsammans. Det är a och o för att man ska kunna förändras till det bättre. En av Adecco Sveriges värderingar är laganda – det om något är något som syns ute på kontoren!

 

 

Världens största tack till alla er jag fått möta på min resa hittills – enhetschefer, regionschefer, konsulter, rekryteringansvariga, säljare, konsultchefer, listan är lång. Varje möte är en möjlighet att lära sig något nytt och jag har verkligen uppskattat att få lära mig av er.

Än är dagen inte riktigt slut, men snart är det semester. Njut av solen och lite ledighet – det tänker jag göra! Vi hörs i augusti!

Glad sommar!

P.S. Vill ni följa med mig även under semestern, glöm inte att följa med mig på instagram!