Jobbmingla i världsklass

Karriärcoachen

Skrivet av
Karriärcoachen
Den

Mer...

Dela inlägget


jobbmingla-i-världsklass
Att kunna jobbmingla kan vara avgörande för hur framgångsrik du blir i ditt jobbsökande.
De flesta vet att det första intrycket är enormt betydande. Detta kan ju kännas skrämmande för många, men vet ni vad, det går att lära sig kontrollera det. Jag vill dela med mig av mina jobbmingel erfarenheter, då jag varit på en hel del olika event och mässor under mina 12 år på Adecco.

Det allra första är att vara genuin. Var dig själv. Det märks väldigt fort om du försöker vara någon du egentligen inte är. Du är unik och din personlighet är den som du ska lyfta fram.

Sedan är det väldigt bra att tänka på din kroppshållning och visa ett gott humör. Ett leende kan ha stor inverkan på det första intrycket och om du gestikulerar med öppna armar istället för att hålla de i kors så visar du engagemang och det sägs också att du visar en varm personlighet.

Ja och så har vi det där handslaget. Fast och lodrätt handslag brukar vara det vinnande konceptet tillsammans med ögonkontakt. Inom sju sekunder brukar vi redan ha skapat oss ett första intryck av en person och då är din hälsning en otroligt viktig del.

Att vara påläst är såklart aldrig fel. Fundera innan på vilka företag som du är nyfiken på och ta gärna med några frågor i bakfickan. Däremot brukar det räcka att du går fram och säger ’hej’, istället för att köra en inövad monolog eller avancerad säljreplik. Det brukar ge sig när du väl har hejat, med ditt fasta handslag, ditt leende, din kroppshållning och så den där frågan i bakfickan. Tänk på att det är viktigt att lyssna och visa nyfikenhet med den du pratar med. Slutligen är det bra att tänka ut ett mål med ditt jobbmingel. Med ett sikte inställt så kan du lättare styra ditt samtal mot ditt mål.

Att jobbmingla i världsklass handlar alltså om att ta kontroll, var förberedd och bli medveten om hur viktiga dessa signaler är i ett första intryck.
Så ut och jobbmingla med er nu! Lycka till!

/Frida Hallström, Talent Engagement Specialist