Hur ska ett bra CV se ut?

Karriärcoachen

Skrivet av
Karriärcoachen
Den

Mer...

Dela inlägget


Arda

”Vem är du på två A4-sidor?” Arda Kurdoglu jobbar som Talent Engagement Specialist på Adecco och ger sina bästa tips på hur du skapar ett bra CV.

”CV är en sammanfattning av din utbildning, arbetslivserfarenhet samt andra kunskaper och meriter på max två sidor

Frågan är: Vem är du på två A4-sidor?

    • Ett CV behöver alltid vara strukturerat & kortfattat där din bakgrund flyter på i en kronologisk ordning där det senaste du gjort kommer överst/först.
    • Glöm inte att en titel endast är en titel. Den avslöjar inte allt! Det väsentliga är dina arbetsuppgifter. Få fram vad du har gjort och vad du har lärt dig. Få fram vad du har bidragit med/resultatet av din insats. Har du haft budgetansvar? Personalansvar?
    • Inkludera erfarenhet utanför arbetet. Kom ihåg att lyfta fram erfarenheter och utmärkelser som ytterligare stärker ditt varumärke. Exempelvis att du engagerat dig i en förening, kår, vunnit en säljtävling, varit lagkapten, mm.
    • Se över det grundläggande innan du skickar in ditt CV. Glöm inte kontaktinformation till dig själv. Stavfel och grammatiska fel får inte förekomma. Det kan tolkas som att du inte är så noga med detaljer och inte heller kommer vara noggrann när du utför ett arbete.”

 

Läs också:

Spelar det någon roll vad jag har på mig för kläder på intervjun?

Vanliga misstag under en intervju – detta ska du inte säga/göra

Är det viktigt att ha en bild i ansökan?