Hur man känner efter tre veckor på Adecco

Beatrice Partain

Skrivet av
Beatrice Partain
Den

Mer...

Dela inlägget


Alla tidigare inlägg i den här bloggen har jag skrivit från en skrivbordsstol, men idag sitter jag i min säng och reflekterar. Jag har jobbat på huvudkontoret i tre veckor nu, och har bara en och en halv kvar. Jag har hunnit med att göra så mycket mer än jag trott och har nog lika mycket kvar. Men det finns ett citat jag tror på: ”people don’t remember what you said or what you did, they remember how you made them feel”. Så istället för att fokusera på vad jag gjort, tänkte jag fokusera på vad jag känt.

Jag har bevisat, en gång för alla, att jag inte backar från en utmaning. Från student till VD, vad är det för utveckling? Jag har jobbat som projektledare, kastat mig in i mjukvaruutveckling med tekniker jag inte visste något om, flyttat till andra sidan jorden utan att tveka, men hur förbereder man sig för en sån här utmaning? Jag vet inte om det går. Men man dyker i ändå och gör allt man kan för att leverera ett resultat man kan vara stolt över. Det är precis vad jag har gjort. Och det är jag rätt stolt över!

Att se att min utbildning gett mig värdefulla verktyg är supercoolt. De senaste fyra åren har jag ofta undrat vad jag lärt mig egentligen. När alla man umgås med lär sig samma saker som man själv gör är det lätt att tro att det man lärt sig egentligen bara är allmänbildning, common knowledge. Att komma ut i verkligheten och upptäcka att det jag egentligen lärt mig är ett sätt att tänka kan närmast beskrivas som en wow-upplevelse.

Tillit skapar ägandeskap. Ägandeskap skapar engagemang. Engagemang skapar resultat. Från dag ett har Jacob och resten av företaget släppt in mig i varje vrå av företagets strategi. De har bett om min input och lyssnat. Jag har fått göra saker med faktisk impact. De har sett vad jag brinner för och låtit mig brinna, så mycket jag vill. De har räknat med att jag ställer rätt frågor och ber om hjälp när jag behöver det samtidigt som jag utmanats att göra saker jag aldrig gjort förut. Att bli insläppt i en företagsledning bara sådär är inte en självklarhet, men de har alla gjort det som om det vore den lättaste saken i världen. Vem vill inte göra sitt allra bästa när man fått den tilliten?

Jag lämnar Adecco om en och en halv vecka, och jag ser redan fram mot att veta vad jag lärt mig sista veckan. Med ett infomöte, ett ledningsgruppsmöte och flera projektavslut framför mig är jag säker på att det finns många lärdomar kvar. Men oavsett vad, så är det känslan av tillit, ansvar och att kunna bidra, på riktigt, som jag tar med mig. Det är värdefulla läxor, och det är tack vare den fantastiska ledningsgruppen på Adecco Group jag tar med mig en ny insikt i mina styrkor och svagheter till mitt sista universitetsår. Watch out, world. Jag har bara börjat.