Hur kan jag få mitt CV att sticka ut i mängden?

Karriärcoachen

Skrivet av
Karriärcoachen
Den

Mer...

Dela inlägget


anna_sixtensson

Är det viktigt att CV’t sticker ut? Anna Sixtensson, rekryteringsansvarig på Adecco tipsar om vad som är bra att fokusera på.

”Att ditt CV sticker ut är inte det viktigaste för en rekryterare, fokusera istället på att ditt CV är strukturerat och innehåller nödvändig information så som arbetslivserfarenhet, utbildningar och tekniska kunskaper, för att vi ska veta om du kan vara rätt person för den tjänst som du har sökt.

Som rekryterare blir jag glad när jag får CV:n som är lättöverskådliga och som ger mig en översikt av kandidatens erfarenheter och kunskaper som är relevanta för den tjänst som kandidaten har sökt. Använd hellre en CV-mall från internet som får ditt CV att se strukturerat ut än att fokusera på att ditt CV ska sticka ut i mängden.”

 

Läs också:

Måste man ”klättra” i sin karriär eller är det ok att stanna i den roll man har?

Vanliga misstag under en intervju – detta ska du inte säga/göra

Ska jag ringa upp rekryteraren?