Global Bootcamp (Två Månader Senare, del 1)

Beatrice Partain

Skrivet av
Beatrice Partain
Den

Mer...

Dela inlägget


Hej allihop!

Det har gått två månader sedan jag arbetade min sista vecka på Adecco Sverige, men det finns fortfarande ett par saker jag inte berättat för er om. Därför kommer nu två sista inlägg i min bloggserie – i den här delen kommer jag berätta lite om hur det gick med den globala processen (som du kan läsa mer om HÄR).

När jag väl började på Adecco i augusti var det egentligen bara ett moment kvar i den globala rekryteringsprocessen – en intervju. Som alla andra intervjuer jag haft med Adecco Group kändes den relevant, genuin och riktigt, riktigt bra. Och sedan var det bara att vänta, för vilka 10 som skulle vidare till London och Bootcamp var inte officiellt förrän i September.

Under sommaren hade jag dock lärt känna så många av de andra fantastiska CEO for One Month från världen över, och vi var ett gäng som inte riktigt var beredda att låta Adecco bestämma vilka av oss som fick träffas. Så vi bokade en resa till Rom. Den 8 september hoppade jag på ett flyg, för att spendera en magisk helg med sex andra sommarkoncernchefer från Norge, Turkiet, Österrike, Luxenburg, Grekland och Rumänien. Men varför är det här relevant då? Jo, för att den här resan betydde att jag inte såg live-annonseringen av Top Ten från min soffa. Istället satt jag och Zelia, min norska motsvarighet, på en flygplats strax utanför Rom och försökte använda flygplats-wifi för att snappa upp vilka 10 som skulle få åka till London. Och om ni läst såhär långt vet ni nog redan vad som hände – mitt namn lästes upp, allra först. Jag hann knappt fatta vad som hade hänt innan jag satt på ett flygplan (i vår lycka missade både jag och Zelia nästan våra flyg) och landade hemma i Sverige till en miljon lyckoönskningar.

(Vänster till höger: Sila från Turkiet, jag, Zelia från Norge och Eva från Rumänien. Vilken helg!)

Bootcamp 2018

Mindre än en vecka senare satt jag på ett flyg igen, denna gång på väg till London.

Första dagen var ankomstdagen. Ännu en gång fick jag uppleva den fantasiska och lite surrealistiska känslan av att detta inte var främlingar, utan vänner som jag känt hur länge som helst. Jag var där tidigt, vilket betydde en kort promenad med Olivia Poulin från Kanada till mitt favorit-café i världen innan resten av gänget dök upp – ett typiskt bra sätt att börja en resa på! Resten av dagen minns jag bara som ett virrvarr av lycka, nervositet och förvirring när vi alla försökte komma på plats, komma över jet-lag och lära känna varandra ”på riktigt”. Precis som vid Assessment Center hemma i Sverige slogs jag av hur nästan orimligt kompetenta alla finalister var (och är) – det här är verkligen personer som kommer att skapa förändring.

Tisdagen den 18 september var det dags att börja på riktigt. Jag började min dag med en intervju med juryn – bara en kvart, men verkligen den mest unika intervju jag varit på! Under dagen hann vi med allt från en gruppövning där vi fick rita i 3D i VR efter muntliga instruktioner (svårt, särskilt när man inte ens kan rita på ett vanligt papper) till ett spel som testade emotionell intelligens. Dessutom ett grupp-case där vi fick förklara hur vi agerade i en krissituation, en fantastisk presentation av Christian Howes om Big Data och en presentation av vårt Innovationsprojekt. Så himla häftigt att höra alla andras idéer och koncept, jag hoppas verkligen att Adecco tar till sig av dem allihop! Dagen avslutades sedan på LinkedIns kontor i centrala London, där jag föll pladask för ett bibliotek, ett rum med Harry Potter-tema och hur de byggt en kultur av tillit inom företaget.

Alla dessa bilder! Onsdag förmiddag spenderades med att försöka vara fotomodeller (se några exempel nedan!). Det var verkligen tur att foto- och videoteamet var sådana superstars, för det är inte trivialt att se cool ut! På eftermiddagen var det dags för vår sista uppgift, den som jag gillade allra mest. Vi fick en timme på oss att läsa på om valfritt startup-företag och presentera detta, Dragons Den-style. Den snabbaste presentationen jag någonsin gjort, men så kul!! För att runda av hade vi sedan en diskussion med David Malkinson om teknik i framtiden och dess inverkan på näringslivet, innan det var dags för middag.

Den här middagen hade varit nervös oavsett vilket, eftersom vi alla visste att vi skulle få veta vilka som gått vidare till Top Five efteråt. Det vi inte visste var att Alain Dehaze (Global CEO), Stephan Howeg (Global Chief Marketing & Communications Officer), Jake Schwartz (co-founder of General Assembly), Cynthia Hansen (Head of the Adecco Group Foundation) och ett helt gäng andra häftiga personer skulle vara med på middagen. Snacka om starstruck! Det är inte varje dag man får äta middag med företagsledare i världsklass.

Så, våra topp fem. Yolian från USA, Olivia från Kanada, Lisa från Tyskland, Zoey från Singapore och Miguel från Spanien (vänster till höger i bilden nedan, brevid Alain Dehaze och Aly Sparks). Wow vilka stjärnor! Sista dagen innan hemresa gick de upp tidigt för sina sista intervjuer, medan vi andra mötte upp dem lagom för den stora ceremonin där Alain skulle berätta vem som valts till årets Global CEO for One Month. De gav alla fantastiska presentationer, och i slutändan var det Lisa som tog hem den stora äran! Hon är verkligen en superhärlig person med många bra idéer och en framtoning som gör det lätt att lyssna på och tycka om henne. Hennes månad har också precis slutat, och jag hoppas att både hon och Alain fått stort utbyte av varandra!

Att komma hem igen

Även om jag fortfarande har ett par resor kvar upp till Solna var resan hem från London på många sätt avslutningen på min tid med Adecco. Även om det inte gick hela vägen är jag otroligt stolt över att vara den första svenska kandidaten som tagit sig ända till Global Bootcamp, så glad över att ha fått träffa motsvarigheter från hela världen och tacksam för de lärdomar jag tar med mig hem.

För att det här inte ska bli allt för långt kommer mina reflektioner över min tid i ett eget inlägg, men det känns inte mer än rätt att skicka världens största tack  till Olivia, Zoey, Yolian, Miguel, Lisa, Nicole, Diego, Mirko och Sara för inte bara en fantastisk vecka utan för relationer som kommer stanna med mig mycket längre än så. Bootcamp 2018 kommer stanna hos mig länge och var ett så fint sätt att avsluta sommaren på.

(Uppenbart coola personer, det ser ju vem som helst, eller hur?)

Stay tuned för del två av detta inlägg!