Från koncernchef till Global CEO?

Beatrice Partain

Skrivet av
Beatrice Partain
Den

Mer...

Dela inlägget


Hej!

Det har minst sagt hänt en hel del sedan vi hördes av senast. Jag har flyttat till Stockholm. Genomfört en åtta veckors rekryteringsprocess tillsammans med 47 andra som är vikarierande koncernchefer världen över. Jobbat på Stockholmskontoret i 8 dagar. Försökt hålla mina sociala medier uppdaterade. Och allt detta och lite till vill jag så gärna dela med mig av, så håll ögonen på bloggen. Men vi tar det från början, så idag tänkte jag prata lite om det som upptagit mina tankar och min tid större delen av sommaren.

Den globala rekryteringsprocessen

Hela juni, juli och delar av augusti har till stor del upptagits av den globala koncernchefstävlingen. Det är nämligen så att jag bara är en av 47 ”CEO for One Month” inom Adecco – vi finns överallt. Och samtidigt som vi lär oss och inspireras av varandra och våra lokala kontor har vi tävlat om att bli vikarierande koncernchef globalt, för hela Adecco Group, under en månad i höst. Det har minst sagt varit en omfattande process, som hittills bestått av tre delar.

Del ett har varit våra ”weekly challenges”, utmaningar som dykt upp på vår onlineportal varje måndag. Dessa uppdrag har varit oändligt varierade, med allt från en presentationsfilm till ett personlighetstest till en LinkedIn-artikel (Läs min här) till en konkurrentanalys om en av Adecco Groups startup ventures. Det har varit spännande att se bredden på vad som förväntas av oss, och jag har lärt mig så mycket om bemanningsbranschen.

Del två har varit mitt Innovationsprojekt. Varje kandidat sätter ihop en rapport och presentation om någon sorts innovation eller förändring man tycker ska genomföras inom Adecco Group globalt. Med min bakgrund från kårvärlden och att knyta kontakter mellan näringslivet och studenter fokuserade jag på just del relationen, och det ska bli spännande att få se vad Jacob (VD för Adecco Sverige) och våra TES (Talent Engagement Specialists) tycker om mina idéer!

Del tre, precis som i den svenska rekryteringsprocessen, har varit sociala medier. Jag har spenderat mer tid än vanligt på både instagram (min egen och Adeccos studentkonto) och twitter (min egen) där jag försökt dela med mig av min vardag.

Eftersom jag fortfarande inte börjat mitt uppdrag i Sverige när deadline för alla dessa uppgifter var så har jag helt klart haft tuffa förutsättningar eftersom jag haft begränsad erfarenhet från bolaget. Men en utmaning har aldrig stoppat mig hittills, så jag har fokuserat på att använda de unika perspektiv jag har och försökt lära mig så mycket som möjligt.

Nu i augusti sitter vi alla 47 och väntar på en intervjukallelse, och i början på September får vi veta vilka 10 somgått vidare till finalen. Självklart hoppas jag på det bästa, och jag tror på det jag lämnat in, men konkurrensen är stenhård. Men hur det än går har det absolut bästa med denna process varit att få lära känna de andra CEO for One Month-kandidaterna – bättre kontaktnät kan jag knappt tänka mig. Jag har redan börjat planera resor för att träffa flera av dem! Vi må ha tävlat mot varandra, men jag är också så tacksam för deras stöttning, alla skype-samtal där vi pratat om allt från våra uppgifter till våra husdjur, oändlig pepp och förståelse, och för att ha fått dela den här upplevelsen med så många andra talanger från hela världen. Att Adecco sammanfört oss är något jag alltid kommer att vara tacksam för, och är det som gör den här upplevelsen så speciell.

Trevlig helg – vi hörs nästa vecka, då jag tänkte prata lite mer om vad jag hunnit med på kontoret hittills!