Dags för Win4Youth 2017!

Medarbetare berättar

Skrivet av
Medarbetare berättar
Den

Mer...

Dela inlägget


win4youth

Nu är urvalsprocessen avslutad och 2017 års ambassadörer är klara. Sveriges representant är Lena Köhlin, rekryteringskonsult Badenoch & Clark. Nu väntar en spännande och utmanande tid för Lena där fokus kommer att vara träning, träning och lite mer träning. Det första som sker är att Lena kommer delta i ett fem dagars träningsläger i Belgien. Målet med träningslägret är att få kunskap och ett träningsupplägg för att i september klara av att köra triathlon, olympisk distans i Gavà Spanien.

Friskvård och CSR – win win för alla

Initiativet Win4Youth startade 2010 och går ut på att koppla ihop Adeccos värderingar med välgörenhet, medverka till bättre hälsa och samtidigt ge bättre förutsättningar för mindre priviligierade barn och ungdomar runt om i världen.

Varje år är det fokus på en specifik sportaktivitet som får genomsyra resten av året. I år är det triathlon som gäller. Målet är att tillsammans runt om i världen träna ihop till 4,3 miljoner kilometer.  Uppnår vi detta mål kommer Adecco att skänka pengar till utvalda välgörenhetsprojekt som alla på något sätt hjälper barn och ungdomar till en bättre framtid genom utbildning och jobb.

Hur fungerar det?

Adecco Group runt om i världen är med och bidrar till årets Win4Youth. Varje kilometer som cyklas, simmas eller springs registreras av medarbetarna och omvandlas till pengar som går till välgörenhet. I varje land utses också en ambassadör som ska delta i triathlon, olympisk distans i Gavà Spanien.

Sveriges representant är Lena Köhlin, rekryteringskonsult Badenoch & Clark.

Lena Köhlin färg

Grattis Lena! Hur känns det?

– Det känns toppenroligt, pirrigt, lite läskigt och fantastiskt motiverande på en och samma gång. Det känns som jag har olika känslor beroende på hur tankarna går.

Vad fick dig att ansöka till att bli Sveriges ambassadör?

– Jag har faktiskt varit på väg några gånger tidigare, men inte låtit ”brevet trilla hela vägen ner i lådan” tidigare. Den här gången gick det vägen. Jag är stolt över att arbeta på Adecco, och Badenoch & Clark. Jag är en del av organisationen och att arbeta med CSR-frågor ligger mig otroligt varmt om hjärtat – så varför inte tänkte jag.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

– Jag bor i Göteborg, är gift med Bengt som arbetar på AB Volvo och tillsammans har vi två juveler – Mattias 23 år och Sophia 26 år. Jag har ett stort hjärta, är lite galet nyfiken och gillar att röra på mig. Tränar mycket själv, firar 20 år i år som ledare i spinning, simmar mycket på somrarna, tar en löprunda då och då och är 200 gram från världsrekordet på att fiska upp en gråsej. Det sistnämnda gjorde att jag blev kalenderflicka i Fiskejournalen. Sen inte minst – vårat smultronställe i Östergötland där jag och maken snickrar och målar på all vår lediga tid – mitt vattenhål.

Vad blir din största utmaning?

– Att sätta ihop tre discipliner som jag behärskar bra, till en enda! Funderar lite på hur det ska gå till.

Mina förväntningar på året som ambassadör:

– Förutom att jag får den här stora möjligheten för mitt eget personliga mål – att ha hälsan och att leva länge – så är det självklart att sprida Adeccos CSR arbete så mycket jag kan, genom aktiviteter och event. Jag hoppas och önskar att Adecco tillsammans med mina kollegor på Badenoch & Clark följer med mig på den här spännande resan.

Vi önskar Lena all lycka till och ser fram emot att följa hennes träningsresa under året!