Är det viktigt att ta med sina betyg och intyg till intervjun?

Rekryteringskonsulten

Skrivet av
Rekryteringskonsulten
Den

Mer...

Dela inlägget


Grattis du har kommit till intervjun! Då vill vi som rekryterare självklart se dina arbetsintyg och betyg för att säkerställa att det du har skrivit i ditt CV och personliga brev återspeglar verkligheten. Detta gör också att du som kandidat får mer tyngd i ditt CV och ger oss som rekryterare ytterligare en dimension av dig själv.

Marcus Berg, Adecco, om arbetsintyg

Vi ser gärna att våra kandidater laddar upp sina intyg och betyg på sin profil på Adecco.se under fliken ”dokument”, så kan vi som jobbar med rekrytering gå in och säkerställa att alla viktiga dokument finns med. Det gör också att vi sparar på miljön och slipper onödig pappershantering. På så sätt får vi också mer tid till att lära känna dig som person och stämma av vad du har gjort tidigare under ditt yrkesliv. Skulle du känna dig osäker på hur du lägger upp dina betyg och arbetsintyg på vår hemsida kan du alltid ta kontakt med vår kandidatsupport som gärna hjälper dig.

Saknar du betyg eller arbetsintyg?

Att du eventuellt saknar betyg eller arbetsintyg har vi förståelse för. Det går bra att komma till en intervju ändå, men försök att ta kontakt med dina tidigare arbetsgivare. De är skyldiga att utfärda uppgifter om din anställningstid och arbetsuppgifter. Behöver du komma åt dina betyg vänder du dig till den skola som du har studerat på. Du kan alltid kontakta ansvarig rekryterare ifall du är osäker på om dina betyg och intyg är relevanta för den tjänst som du söker.

Tips som gör processen mer effektiv

-För att snabba på processen, slippa pappershantering och spara på miljön kan du gå in på din profil hos Adecco och lägga upp dina intyg och betyg där.

-Om du får problem att lägga upp dina intyg och betyg är du alltid välkommen att kontakta Kandidatsupporten. De hjälper gärna till.

-Känner du dig osäker på om dina intyg och betyg är relevanta kan du alltid fråga ansvarig rekryterare.

 

Lycka till!

Marcus Berg,
Rekryteringsansvarig