De introvertas revolution: Med rätt att vara tyst (och fantastisk)!

Den

Mer...

introvert

Utåtriktad, spontan och flexibel. Normen i dagens arbetsliv är stark. Men det är dags att slå ett slag för de andra – de som jobbar i det tysta med fantastiska resultat.

Möt Linus Jonkman som lyft fram de introverta i ljuset – och tror att det är början på en revolution!

”Vi söker dig som behöver lång betänketid, är stresskänslig och vill göra en sak i taget. Ogillar du förändringar, blir utmattad av stora folksamlingar och helst vill vara för dig själv är det ett plus.”

Nej, så står det inte i någon platsannons. I vår tid verkar ”utåtriktad och flexibel” vara de mest eftersökta egenskaperna på arbetsmarknaden. Inåtriktade, eftertänksamma och stillsamma karaktärsdrag ses av många som mentala sjukdomstillstånd, såväl på arbetsplatsen som under uppväxten.

– Föräldrar idag lär barnen att ta plats och ta för sig, vill barnen hellre sitta ensamma på sitt rum blir föräldrarna oroliga och undrar vad det är för fel. I skolan måste man prestera lika bra muntligt inför klassen som på proven för att ha en chans till höga betyg. Att vara extrovert är normen, och introverta som växer upp idag har det tufft.

Linus Jonkman

Det säger Linus Jonkman, författare till boken Introvert Den tysta revolutionen som utsedd till årets HR-bok 2013. Han beskriver en introvert person som självförsörjande med sin energi. Hon laddar upp sig i ensamhet och stillhet, har ett starkt levande tankeliv och tänker därför först och pratar sen. Introvert är inget man väljer att vara, det är en genetiskt hårdkodad del av vår personlighet som ungefär en fjärdedel av oss har. Den gör oss mindre toleranta för signalsubstansen dopamin, vilket i praktiken betyder att det är full rulle i skallen på dem hela tiden, även när det inte händer något omkring dem. Så när det är full fart runt omkring dem också, blir deras hjärnor snabbt utmattade.

Ofta förväxlas introversion med blyghet, arrogans och asocialt beteende – men Linus Jonkman ser det istället som en talang och börjar rada upp plus med personlighetsdraget.

– Introverta blir inte uttråkade, de kan ha fullt fokus på något väldigt länge. Får de tid på sig att göra en uppgift så gör de den med mindre fel än vad en extrovert skulle ha gjort. De är noggranna, strukturerade och självgående. Många av dem väljer att jobba som konstnärer eller tekniker, yrken där man får grotta ner sig i timtal för att nå sitt mål. Men de kan också bli utmärkta chefer och föreläsare – bara de får rätt förutsättningar för att utföra sin uppgift.

Det går med andra ord inte att se utanpå om en person är introvert eller extrovert. I och med att många yrken kräver att vi jobbar i grupp, nätverkar och håller presentationer kan en introvert visa upp ett extrovert beteende på jobbet. Men när den extroverta sedan kopplar av genom att gå ut och träffa folk och göra kul saker – längtar den introverte efter tystnad, stillhet och egentid.

– Den introverta har ofta, mer än den extroverta, en privat och en offentlig del. I den privata delen får de introverta generna styra, medan den offentliga delen har lärt sig att fungera i en extrovert miljö. Många av de introverta har jobbat så hårt på sin offentliga sida att de inte ser sig själva som introverta.

Men varför är det viktigt att veta att man är det då?

– Därför att man kan göra rätt val i yrkeslivet då, val som lyfter en. Det är många som hatar mingel och kick-offer och tror att de är något fel på dem för det. Men de kanske bara är introverta och har ett större behov av eget utrymme? Den stora paradoxen är att det blir enklare att vara i sociala sammanhang när man vet hur man själv funkar, då försvinner behovet att försvara att man inte är som ”alla andra”.

Ett snabbt sätt att få koll på om man är introvert eller extrovert är att svara på frågan:

Vad gör du om du inte behöver göra något?

Drar svaret mot ord som ensam och ingenting är du sannolikt introvert, längtar du efter sällskap och sociala aktiviteter är du det inte.

Varför bör en chef veta om att hon har introverta anställda?

– Därför att chefen annars kommer att missförstå sina anställda och inte få ut det bästa av dem. Till exempel behöver introverta information och beslutsunderlag i god tid innan ett möte för att hinna forma sin åsikt. De kommer inte att spruta ur sig ideer på ett brainstormingmöte. De behöver få ha hörlurar på om de jobbar i kontorslandskap eftersom de annars blir för distraherade av samtal runt omkring dem. De behöver få stänga in sig i ett rum ibland och jobba ostört – utan att det tolkas som att de håller på att gå in i väggen.

I gengälld får chefen en medarbetare som stannar länge i rollen hon får, som utför samma uppgift med hög kvalitet om och om igen, som är självgående och närvarande i möten med enstaka människor.

– De flesta roller i arbetslivet går att anpassa så att de passar både introverta och extroverta. Det handlar om att känna sig själv och veta vad man behöver för att kunna utföra uppgiften på bäst sätt. Jag tror att vi är på väg mot en introvert revolution – ett arbetsliv där vi inser att alla behövs och att vi stärker varandra. En arbetsgrupp med enbart extroverta kan bli ganska jobbig, säger Linus Jonkman.

Ett hyllningstal till de Introverta!

Se den amerikanska forskaren Susan Cain som är övertygad om att introverta har en extra viktig funktion i samhället! »

Introverta regerade förr!

Visste du att fram till och med 1950-talet var tystlåtna slitvargar idealet i samhället? Ordstäv som ”Att tala är silver, att tiga är guld” vittnar om det. Någonstans på 60-talet vände det och ord som spontan och kontaktsökande blev heta.

Ett västerländskt fenomen

Det är i väst det nästan blivit ett skällsord att vara introvert. I Japan är det istället introverta egenskaper som står högst i kurs: som att man ska vara noggrann och aldrig göra fel, att man ska vara svår att komma in på livet, till exempel.

Introvert – säger vem?

Beskrivningar av introverta och extroverta personligheter dök upp i psykologin för 90 år sedan när psykiatern Carl Gustav Jung skrev en bok om personlighetstyper. På 1940-talet skapade Katharine Cook Briggs och hennes dotter Isabel Briggs Myers ett personlighetstest utifrån de teorierna. Det kallas Myer-Briggs Type Indicator (MBTI) och anses kunna mäta hur människor uppfattar världen och fattar beslut. Sedan dess har begreppet förekommit i alla personlighetsteorier som utvecklats.

Testa dig själv!

Vad gör du om du inte behöver göra något?

Svaret på frågan kan visa om du är introvert eller extrovert. Är det svårt att svara – gör ett enklare och roligt test här »

3 situationer där introverta och extroverta skiljer sig åt:

1. Du presenterar en ny idé om hur ni ska arbeta

Extroverta: Ropar YES, blir fyllda av energi och säger spontant att de tror på idén.

Introverta: Blir tysta, verkar inte reagera, deras ansiktsuttryck avslöjar inte vad de tänker.

Kommentar: Det är lätt att tolka de introvertas tystnad och avsaknad av mimik som att de är negativa till idén, medan de i själva verket är djupt koncentrerade på att tänka igenom idén och forma sig en uppfattning de verkligen står för.

2. Du ber om ett snabbt beslut

Extroverta: Har en tendens att snabbt tacka ja om de pressas. De är oftast positivt inställda och ibland nästan naivt oreflekterande över vad de har framför sig. Det löser sig, tänker de.

Introverta: Tenderar att först tänka ut alla risker med beslutet, vilket kan göra att de uppfattas som att de är pessimistiska och bromsande.

Kommentar: Låt den introverte reflektera klart så får du ett beslut som är grundat på både risker och möjligheter.

3. Du kommer på spontanbesök

Extroverta: Väntar hela tiden på att det ska hända något och blir upplivade av att någon dyker upp.

Introverta: Blir lite besvärade eftersom det rubbar deras cirkel att inte vara beredd på besöket.

Kommentar: Introverta har ofta två roller, en privat där de introverta egenskaperna är starka, och en offentlig, där den introverta lärt sig den sociala kompetensen. Vid spontanbesök hinner dock inte den introverta växla över till den offentliga rollen, vilket gör att hon känner sig oförberedd.

Mer information om Linus Jonkman och boken Introvert Den tysta revolutionen hittar du här »